top of page
Steen---Achtergrond-wit.png
Solar-panels-on-The-Barry-Callebaut-Chocolate-Box-equal-the-energy-consumption-of-1000-hou

Aan The Chocolate Box hangt een prijskaartje van 100 miljoen euro, meteen de grootste investering ooit van Barry Callebaut in zijn operationele netwerk. Het nieuwe magazijn moet de wereldwijde logistieke activiteiten van de chocolademaker verder optimaliseren. De locatie langs de E17 in Lokeren, vlak bij de Antwerpse haven, laat ook toe om klanten wereldwijd nog sneller te bedienen.

 

De werkzaamheden startten in de zomer van 2019 en resulteerden in een gebouw met een oppervlakte van 60.000 m². De volledig geautomatiseerde high bay van 41 meter hoog biedt plaats voor 125.000 pallets, die opgeslagen kunnen worden bij een constante temperatuur van 18 °C.

 

The Chocolate Box is niet alleen het grootste, maar ook het duurzaamste chocolademagazijn ter wereld. Het gebouw kreeg een BREEAM Outstanding-certificaat en behaalde daarmee de hoogste duurzaamheidsscore voor logistieke gebouwen.

 

"The Chocolate Box is een echte mijlpaal voor Barry Callebaut”, zegt CEO Peter Boone. “Vanuit Lokeren worden alle verpakte chocoladeproducten, voornamelijk onder ons Belgische chocolademerk Callebaut, verzonden naar de rest van de wereld. The Chocolate Box is een mooi voorbeeld van onze slimme groeistrategie waarbij we inzetten op meer efficiëntie, zodat we onze klanten op een duurzamere manier kunnen bedienen."

Steen---Achtergrond-element-1.png
Klant
WDP Lokeren
Global Distribution Center

Barry Callebaut heeft zijn nieuwe distributiecentrum ‘The Chocolate Box’ plechtig geopend. Het is het grootste chocolademagazijn ter wereld en zal fungeren als globale logistieke hub voor alle verpakte chocoladeproducten die het bedrijf produceert in de fabrieken van Wieze en Halle.

Input van Steen elektriciteit:

- 7km kabelladders

- 6km zware voedingskabels

- 20km netwerkbekabeling

- 20 elektrische verdeelborden

Steen---Achtergrond-wit.png
Back-side-aerial-view-with-focus-on-the-High-Bay-of-The-Barry-Callebaut-Chocolate-Box.jpeg
Steen---Achtergrond-element-2.png
Steen---Achtergrond-element-1.png
bottom of page