top of page
Steen - Realisatie WDP Barry Callebaut.jpeg
Blauwe achtergrond

Industriële installatie voor Callebaut Lokeren

Maar liefst 7 kilometer kabelladders en -goten lopen doorheen het magazijn, dat in opdracht van WDP werd ontwikkeld en dat plaats biedt aan 125.000 palletten.

Daarnaast is er sprake van

6 kilometer zware voedingskabels
en 20 kilometer netwerkbekabeling. 

Realisatie

Vanuit zijn nieuwe distributiecentrum langs de E17 in Lokeren verdeelt Barry Callebaut miljoenen kilo’s chocolade over de hele wereld. Het imposante gebouw bestrijkt een oppervlakte van circa twaalf voetbalvelden, is volledig volautomatisch en is bovendien een toonbeeld van duurzaamheid. Maar liefst 7 kilometer kabelladders en -goten lopen doorheen het magazijn, dat in opdracht van WDP werd ontwikkeld en dat plaats biedt aan 125.000 palletten. Daarnaast is er sprake van 6 kilometer zware voedingskabels en 20 kilometer netwerkbekabeling. 

Bijzondere opportuniteit

Alle kabels zijn bevestigd aan in vlag geplaatste kabelladders om te voldoen aan de HACCP-normen. Voorts zijn er ook drie transformatoren, de nodige busbars en een gebouwbeheersysteem geïnstalleerd. Een omvangrijke klus die Steen Elektriciteit maar al te graag op zich nam. “We zijn een relatief jong bedrijf en zagen dit grootschalige project als een bijzondere opportuniteit”, klinkt het. “Gezien de omvang was het een unieke uitdaging, al hebben we de voorbije jaren voldoende ervaring opgedaan om dergelijke opdrachten probleemloos tot een goed einde te brengen.

De samenwerking met hoofdaannemer Alheembouw, maar ook met WDP, Istema en alle andere betrokken partijen verliep vlekkeloos. We mogen oprecht trots zijn op het eindresultaat. We zijn een familiebedrijf en proberen die filosofie niet alleen door te trekken naar ons team, maar ook naar de werf. Goede communicatie en een vlotte samenwerking vinden we zeer belangrijk. WDP-Barry Callebaut is een heel mooie referentie geworden voor ons, dus we hopen deze positieve lijn door te trekken. Bovendien willen we onze Steen Elektriciteit-familie verder uitbreiden met gedreven, dynamische mensen. Dit om de kwalitatieve service te kunnen blijven bieden die onze klanten gewend zijn.”   

bottom of page