top of page
Cover_BAVL_Jaarboek_2021.jpg

Bouwen aan Vlaanderen

December 2021 - "Steen Elektriciteit gaat resoluut voor de zwaardere vermogens, inclusief hoogspanning"

 

Wist je dat vroeger (statische) elektriciteit werd opgewekt door met een wollen lap over barnsteen te wrijven? Het woord elektriciteit is dan ook afgeleid van het Griekse woord voor barnsteen: elektron. Je zou dus kunnen denken dat Steen-elektriciteit hun naam uit deze mooie geschiedenis haalde. Niets is echter minder waar. Steen-elektriciteit werd opgericht door Geert Steen en is bijna aan zijn twintigste jaar toe. Ondertussen is in het familiebedrijf uit Zedelgem zelfs al de tweede generatie - kinderen Delphine en Laurens (samen met echtgenote Tsarina Vandekerckhove) - actief.

Steen-elektriciteit is een installatiebedrijf voor industriële elektriciteitswerken en groeide de laat­ste jaren uit tot een vaste waarde in de sector. Deze stabiele reputatie heeft de familie Steen natuurlijk niet zomaar opgebouwd. Hard werk in combinatie met vakmanschap, een goede organisatie en kwalitatieve resultaten zijn hiervan de fundamenten. Het bedrijf uit Zedelgem legt zich vooral toe op elektriciteitsvoorziening voor industriebouw.

Projecten van a tot z. Denk hierbij aan totale bekabeling, middenspanning-cabines, verdeelborden, verlichting, stopcontacten, wifi­punten, noem maar op. Ook voor industriële zonnepaneelprojecten en aanverwanten ben je bij Steen-elektriciteit aan het juiste adres.

Energiebesparing door ‘relighting’

Bedrijven worden meer en meer gestimuleerd om zuiniger om te springen met energie, los van het feit dat ze niet zelden zelf vragende partij zijn. Daar zijn ‘herbelichting’-projecten een ideale oplossing voor. Dergelijke projecten zorgen niet enkel voor een forse daling op de energiefactuur, maar verhogen ook het visueel comfort van de werknemers. En dat laatste is natuurlijk uitstekend nieuws voor de productiviteit en werksfeer. Ook de overheid stimuleert deze tendens, want er zijn subsidies en premies voorzien voor relighting-projecten. Een bedrijf kan zelfs tot 50% van de investering recupereren. Steen-elektriciteit verzorgt industriële, technische en functionele lichtprojecten voor professionele toepassingen, zowel voor industriële ondernemingen als dienstverlenende bedrijven (indoor en outdoor). Van lichtontwerp en -studie, over levering en installatie tot projectopvolging en onderhoud. Inclu­sief een met zorg berekende return-on-investment.

Koper of glasvezel

Een feilloos werkend datanetwerk is tegenwoordig niet meer weg te denken in een ambitieus bedrijf. De meest betrouwbare netwerken worden nog steeds bekabeld met koper of glasvezel. Elk netwerk dat Steen-elektriciteit aflevert is voorzien van een testrapport voor beide soorten bekabeling. Dit betekent concreet dat iedere verbinding volledig wordt doorgemeten en getest volgens de internationale normen ISO/IEC en EN50173.

Industriële projecten

Steen-elektriciteit heeft de laatste jaren resoluut de focus verlegd naar de zwaardere vermogens, inclu­sief hoog­spanning. Het familie­bedrijf speciali­seerde zich in projecten waar het alles kan aanbieden, van zowel borden­bouw – in eigen ateliers gemaakt – busbar­aansluitingen, midden­spannings­cabines, toevoer­kabels leggen, energie­voorzieningen in de loods tot ver­lichting. Een sprekend voor­beeld is WDP Lokeren, waar een energie­neutraal Global Distribution Centre voor Barry Callebaut ontwikkeld werd. Ook Group Delrue deed voor de nieuw­bouw op hun site beroep op Steen Elektriciteit. Bij Europal werd dan weer het taken­pakket uitgebreid, van enkel de algemene elektrische voor­zieningen naar de plaatsing van verschillende voedings­kabels en de middenspanning-cabine. Kortom, de perfecte uitvoering van industriële ‘high-end’-elektriciteitsprojecten van a tot z is ondertussen de corebusiness van Steen-elektriciteit geworden.   

bottom of page