top of page
Steen-Activiteiten-Foto-batterij
blauwe achtergrond

Batterij- en energieopslag

De veranderingen in de energiemarkt zorgen voor uitdagingen, maar ook voor opportuniteiten! Met de elektrificatie en verschuiving naar hernieuwbare productie uit wind en zon is er nood aan stabilisatie van het net.

 

Dit kan geleverd worden door batterijen die zo een aantrekkelijke investering zijn. Steen Elektriciteit onderzoekt jouw specifieke situatie en adviseert de beste opstelling. Wij leveren en installeren de batterij en zorgen voor de nodige aanpassingswerken aan de elektrische installatie.

Batterijsystemen voor ondernemingen.

Stockeer uw zonne-energie

Sla de energie op van uw zonnepanelen of windturbine op.

Verlaag uw piekverbruik

Optimaliseer uw energiefactuur door uw maandelijkse piekverbruik te verlagen

Steen---Website-2024---Optimalization.jpg

Optimalisering van het eigen verbruik

Stockeer uw lokaal opgewekte hernieuwbare energie. De opgeslagen energie kan later worden gebruikt op momenten dat uw bedrijf het nodig heeft. Zo consumeert u meer lokaal opgewerkte energie en bespaart u een heleboel kosten op uw energiefactuur.

Steen---Website-2024---Peak-Shaving.jpg

Peak Shaving

Verminder het piekverbruik van uw bedrijf. De batterij verbetert uw energieverbruik en beperkt het maximale vermogen dat aan het net wordt onttrokken. Dit resulteert in een lagere energiefactuur.

Balanceer het elektriciteitsnet

Ondersteun het evenwicht van het elektriciteitsnet door deel te nemen aan netdiensten of de onbalansmarkt.

Steen---Website-2024---Day-Ahead-optimalisatie.jpg

Day-Ahead optimalisatie

Profiteer mee van de volatiliteit van de energieprijzen. De batterij laadt op als de prijzen op het net laag zijn en ontlaadt als de prijzen hoog zijn. Zo wordt de timing van uw energieverbruik en lokale productie geoptimaliseerd in functie van de prijzen op de elektriciteitsmarkt. Onze algoritmes optimaliseren uw batterij op basis van de stroomprijzen op de day-ahead energiemarkt

Verlaag uw energiekosten en ontvang een vergoeding

Voor het beschikbaar stellen van uw energie en vermogen aan het net.

Steen---Website-2024---Onbalans-Markt.jpg

Onbalans Markt

Krijg een vergoeding door het aanbieden van vermogen op de onbalansmarkt. Steen Elektriciteit en Yuso ontwikkelden een gezamenlijk EMS voor intelligente aansturing van de batterij zodat onze klanten mee kunnen helpen het net te balanceren, meer groene energie mogelijk te maken en daarvoor vergoed worden.

bottom of page