top of page
Steen---Achtergrond-wit.png

Steen-elektriciteit is een installatiebedrijf voor industriële elektriciteitswerken en groeide de laatste jaren uit tot een vaste waarde in de sector. Deze stabiele reputatie heeft de familie Steen natuurlijk niet zomaar opgebouwd. Hard werk

in combinatie met vakmanschap, een goede organisatie en kwalitatieve resultaten zijn hiervan de fundamenten. Het bedrijf uit Zedelgem legt zich vooral toe op elektriciteitsvoorziening voor industriebouw. Projecten van a tot z. Denk hierbij aan totale bekabeling, middenspanning-cabines, verdeelborden, verlichting, stopcontacten, wifipunten, noem maar op. Ook voor industriële zonnepaneelprojecten en aanverwanten ben je bij Steen-elektriciteit aan het juiste adres.

 

Energiebesparing door ‘relighting’

Bedrijven worden meer en meer gestimuleerd om zuiniger om te springen met energie, los van het feit dat ze niet zelden zelf vragende partij zijn. Daar zijn ‘herbelichting’-projecten een ideale oplossing voor. Dergelijke projecten zorgen niet enkel voor een forse daling op de energiefactuur, maar verhogen ook het visueel comfort van de werknemers. En dat laatste is natuurlijk uitstekend nieuws voor de productiviteit en werksfeer. Ook de overheid stimuleert deze tendens, want er zijn subsidies en premies voorzien voor relighting-projecten. Een bedrijf kan zelfs tot 50% van de investering recupereren. Steen-elektriciteit verzorgt industriële, technische en functionele lichtprojecten voorprofessionele toepassingen, zowel voor industriële ondernemingen als dienstverlenende bedrijven (indoor en outdoor). Van lichtontwerp en -studie, over levering en installatie tot projectopvolging en onderhoud. Inclusief een met zorg berekende return-on-investment.

Steen---Achtergrond-element-2.png

Koper of glasvezel

Een feilloos werkend datanetwerk is tegenwoordig niet meer weg te denken in een ambitieus bedrijf. steeds bekabeld met koper of glasvezel. Elk netwerk dat Steen-elektriciteit aflevert is voorzien van een testrapport voor beide soorten bekabeling. Dit betekent concreet dat iedere verbinding volledig wordt doorgemeten en getest volgens de internationale normen ISO/IEC en EN50173. Industriële projecten Steen-elektriciteit heeft de laatste jaren resoluut de focus verlegd naar de zwaardere vermogens, inclusief hoogspanning. Het familiebedrijf specialiseerde zich in projecten waar het alles kan aanbieden, van zowel bordenbouw – in eigen ateliers gemaakt – busbaraansluitingen, middenspanningscabines, toevoerkabels leggen, energievoorzieningen in de loods tot verlichting. Een sprekend voorbeeld is WDP Lokeren, waar een energieneutraal Global Distribution Centre voor Barry Callebaut ontwikkeld werd. Ook Group Delrue deed voor de nieuwbouw op hun site beroep op Steen Elektriciteit. Bij Europal werd dan weer het takenpakket uitgebreid, van enkel de algemene elektrische voorzieningen naar de plaatsing van verschillende voedingskabels en de middenspanning-cabine. Kortom, de perfecte uitvoering van industriële ‘high-end’- elektriciteitsprojecten van a tot z is ondertussen de corebusiness van Steen-elektriciteit geworden. 

Steen---Achtergrond-element-1.png
Steen website - Artikel.jpg
2022/03/21- BOUWENAANVLAANDEREN Jaarboek
We gaan resoluut voor de zwaardere vermogens, inclusief hoogspanning. 

Wist je dat vroeger (statische) elektriciteit werd opgewekt door met een wollen lap over barnsteen te wrijven? Het woord elektriciteit is dan ook afgeleid van het Griekse woord voor barnsteen: elektron. Je zou dus kunnen denken dat Steen-elektriciteit hun naam uit deze mooie geschiedenis haalde. Niets is echter minder waar.
 
Steen---Achtergrond-element-2.png
bottom of page