top of page
Steen---Achtergrond-element-2.png
Steen---Achtergrond-wit.png

Steen Elektriciteit spitst zich toe op de industriële projectmarkt, waarbij het alle elektriciteitswerken van a tot z voor zijn rekening neemt: de volledige bekabeling, middenspanningscabines, verdeelborden, verlichting, stopcontacten, wifipunten, noem maar op. Een van de vele projecten die de onderneming uit Zedelgem dit jaar tot een goed einde bracht, is de installatie van de elektrische voorzieningen in het grootste chocolademagazijn ter wereld.

Vanuit zijn nieuwe distributiecentrum langs de E17 in Lokeren verdeelt Barry Callebaut miljoenen kilo’s chocolade over de hele wereld. Het imposante gebouw bestrijkt een oppervlakte van circa twaalf voetbalvelden, is volledig volautomatisch en is bovendien een toonbeeld van duurzaamheid.

een unieke uitdaging, al hebben we de voorbije jaren voldoende ervaring opgedaan om dergelijke opdrachten probleemloos tot een goed einde te brengen. De samenwerking met hoofdaannemer Alheembouw, maar ook met WDP, Istema en alle andere betrokken partijen verliep vlekkeloos. We mogen oprecht trots zijn op het eindresultaat. We zijn een familiebedrijf en proberen die filosofie niet alleen door te trekken naar ons team, maar ook naar de werf. Goede communicatie en een vlotte samenwerking vinden we zeer belangrijk. WDP-Barry Callebaut is een heel mooie referentie geworden voor ons, dus we hopen deze positieve lijn door te trekken. Bovendien willenwe onze Steen Elektriciteit-familie verder uitbreiden met gedreven, dynamische mensen. Dit om de kwalitatieve service te kunnen blijven bieden die onze klanten gewend zijn.”

Maar liefst 7 kilometer kabelladders en -goten lopen doorheen het magazijn, dat in opdracht van WDP werd ontwikkeld en dat plaats biedt aan 125.000 palletten. Daarnaast is er sprake van 6 kilometer zware voedingskabels en 20 kilometer netwerkbekabeling.

Bijzonder opportuniteit

Alle kabels zijn bevestigd aan in vlag geplaatste kabelladders om te voldoen aan de HACCP-normen. Voorts zijn er ook drie transformatoren, de nodige busbars en een gebouwbeheersysteem geïnstalleerd. Een omvangrijke klus die Steen Elektriciteit maar al te graag op zich nam. “We zijn een relatief jong bedrijf en zagen dit grootschalige project als een bijzondere opportuniteit”, klinkt het. “Gezien de omvang was het

Steen---Achtergrond-element-1.png
2022/03/20 - BOUWENAANVLAANDEREN Jaarboek
Kwalitatieve elektrische voorzieningen voor grootste chocolademagazijn ter wereld.

Vanuit zijn nieuwe distributiecentrum langs de E17 in Lokeren verdeelt Barry Callebaut miljoenen kilo’s chocolade over de hele wereld. Het imposante gebouw bestrijkt een oppervlakte van circa twaalf voetbalvelden, is volledig volautomatisch en is bovendien een toonbeeld van duurzaamheid. Maar liefst 7 kilometer kabelladders en -goten lopen doorheen het magazijn, dat in opdracht van WDP werd ontwikkeld en dat plaats biedt aan 125.000 palletten. Daarnaast is er sprake van 6 kilometer zware voedingskabels en 20 kilometer netwerkbekabeling.
 
Steen---Achtergrond-element-2.png
Steen-website---Artikel-2.jpg
bottom of page